> Начало >> АСОЦИИРАНО ЧЛЕНСТВО >> Годишна среща 2011
001.jpg

Годишна среща 2011

 

Aсоциираните членове на ФНАБИС се събраха на 13 декември в зала „Проф. Стоян Аргиров” в Библиотеката на Софийския университет „Св. Климент Охридски” за първата си годишна среща.

Тя се проведе от 11:00 до 13:00 часа и приключи с откриване на изложба, посветена на сп. „Български език и литература” във фоайето на библиотеката.

002.jpg

На годишната среща присъстваха следните представители:

Асоциирани членове: Радостина Тодорова, НБУ; Таня Делчева, ТУ-Пловдив; Милка Янкова, ПУ; Светла Куклева, АУ-Пловдив; Юлияна Глушкова, САБ; Пепа Коцилкова, ЦМБ; Христина, Димитрова, ТУ.

ФАБ: Ваня Цанкова, програмен директор „Образование и библиотеки”

ФНАБИС: Динчо Кръстев; Румен Аврамов; Мариана Силяновска; София Кацарска, АУБ; Събина Анева; Екатерина Дикова; Евгени Димитров; Ани Ангелова, СУ; Биляна Яврукова, СУ; Теофана Кирова, СУ.

003.jpg

Ани Ангелова, директор на Библиотеката на СУ „Св. Климент Охридски” и член на Съвета на директорите на ФНАБИС приветства участниците в заседанието.

На нея бяха обсъдени въпроси, свързани с ретроконверсията на фондовете, повишаването на технологичното равнище на академичните библиотеки, степента на ползваемост на Своден каталог НАБИС и неговата функционалност, популяризиране на проект НАБИС и споделяне на опит в ежедневната библиотечна практика, обучението на студенти и др.

Ваня Цанкова поздрави присъстващите с успешното развитие на проект НАБИС и поднесе книга за квантовата физика на неговия инициатор Динчо Кръстев.