Прескачане на съдържание. | Прескачане до навигация

Секции

Влезте в

Своден каталог НАБИС

С един клик - достъп до 3 562 816 заглавия от 40 библиотеки в България!

nalis-repository-bg

Фондация „Национална академична библиотечно-информационна система” (НАБИС) е учредена през 2009 г. от Централната библиотека на Българската академия на науките (ЦБ-БАН), Софийския университет „Св. Климент Охридски” (СУ) и Американския университет в Бългaрия (АУБ), като активни участници са библиотеките на институциите учредителки: ЦБ на БАН, Университетската библиотека „Св. Климент Охридски” (СУ-УБ) и Библиотека „Паница” на  АУБ (БАУБ).

Прочетете повече...

Новини
09.11.2018 С. Анева изнесе доклад "Опитът на Фондация НАБИС въз основа на програми с отворен код" пред ежегодния национален форум "Библиотеките днес", организиран от Фондация "Глобални библиотеки - България", 8-9 ноември, зала Рубин на хотел Рамада.
01.11.2018 От 1 ноември 2018г. ФНАБИС започва кампания за набиране на средства "За да се виждат библиотеките от всички". Със събраните средства библиотеките, които ни се довериха, ще станат по-досъпни за читателите си.
23.10.2018 С. Анева връчи поздравителен адрес по случай 90 години от създаването на Столична библиотека на официалното откриване на инициативите по случай юбилея.
19.10.2018 С. Анева и Е. Дикова взеха участие в Седмия годишен форум на Стратегията на Европейския съюз за Дунавския регион (EUSDR), София 18-19 октомври. АР НУВО, проектът, по който работи и ФНАБИС, се радваше на голяма популярност на събитието.
17.10.2018 Среща на участниците в проекта „Устойчиво опазване и популяризиране на културното наследство в стил ар нуво в Дунавския регион”, в който е включена и ФНАБИС. Повече за проекта виж тук в „Проекти” – „АР НУВО”.
Още новини...